APK keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is, nagenoeg overal in Europa, een wettelijk verplichte keuring. Als uw personenauto of bedrijfsauto ouder is dan 3(4) jaar en niet zwaarder is dan 3.500 kg, dan dient uw voertuig te worden gekeurd. Uw benzine/hybride auto : voor de eerste maal na  4 jaar, dan na 2 jaar en daarna jaarlijks. (4-2-1) Indien uw auto is voorzien van een dieselmotor of een lpg/cng installatie, bent u verplicht uw auto na 3 jaar aan te bieden voor de APK en daarna  jaarlijks. (3-3-1) Noodzakelijk denkt u misschien. Toch is het belangrijk om te weten dat de APK er voor uw veiligheid en ons milieu is. Als uw voertuig of het voertuig van een andere weggebruiker technische tekortkomingen heeft, is de kans op een ongeluk immers een stuk groter.
Let wel: de APK is een momentopname en gericht op de verkeersveiligheid. Als uw voertuig APK is goedgekeurd, betekent dat dus niet dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Een regelmatige controle van uw auto blijft dus belangrijk.

Nadat de auto is gekeurd, ontvangt u een keuringsrapport, zowel bij goedkeuring als bij afkeuring van de auto. Het keuringsrapport moet u altijd bij u hebben in de auto. De politie kan er om vragen. 
  • 035 - 577 20 45

  • Routebeschrijving

  • Openingstijden

Utrechtseweg 259-261
1213 TR HILVERSUM

ma. t/m do. 8.30 - 17.00 uur
vrijdag van 8.30 tot 16.00
zaterdag: gesloten